Over ons

STEV is sinds 2005 een organisatie voor primair openbaar basisonderwijs in de omgeving van Amersfoort. Bij STEV zijn 13 basisscholen aangesloten. Deze openbare basisscholen liggen verspreid over verschillende dorpen en gemeenten: Baarn, Barneveld, Bunschoten, Nijkerk, Soest, Scherpenzeel, en Woudenberg.

Hiermee is STEV een stichting met een brede geografische spreiding. Onze scholen variëren in omvang van 100 tot ruim 260 leerlingen. Per 1 oktober 2022 telt STEV een kleine 1900 leerlingen. STEV heeft ongeveer 240 personeelsleden in dienst. 

Op de Regenboog werken wij met vijf groepslokalen. Twee onderbouw lokalen hebben een vliering (vide), waardoor er meer vloeroppervlakte gecreëerd is om te kunnen spelen en werken. Op De Regenboog hebben wij heterogene groepen. Door deze vorm van onderwijs leren wij de kinderen op jonge leeftijd zelfstandig te werken. Wij gebruiken moderne methoden aangevuld met computerprogramma's die geschikt zijn voor het werken in deze groepen.
Wij creëren een rijke leeromgeving. Kinderen worden hierdoor uitgedaagd zich verder te ontplooien. Ze leren zelfstandig te werken, samen te werken en te overleggen met het uiteindelijke resultaat dat er veel geleerd wordt.