Over ons

OPDC: Rebound en TTVO
Samen met de Rebound vormt het Traject Thuiszitters Voortgezet onderwijs (TTVO) het orthopedagogisch en didactisch centrum (OPDC) in Groningen. Zowel de TTVO als de Rebound zijn tussenvoorzieningen van het Samenwerkingsverband Stad Groningen.
Stichting Openbaar Onderwijs Groningen geeft uitvoering aan het OPDC.
Het OPDC vangt leerlingen op die dreigen uit te vallen uit het reguliere onderwijs. De TTVO richt zich op de thuiszitters van VMBO TL, HAVO en VMBO en biedt een traject van een jaar. De Rebound richt zich op alle niveaus en leerjaren en is bestemd voor leerlingen met vooral externaliserende gedragsproblemen.

 

Organisatie
Kies je voor Openbaar Onderwijs Groningen, dan kies je voor de leerling. Bij ons draait het om het creëren van meerwaarde voor elke leerling en uiteindelijk voor de maatschappij. Dat maakt het werken in het onderwijs ook zo betekenisvol. Jij speelt een belangrijke rol in de mate waarin we slagen om onze missie te behalen.

Vanuit de kernwaarden verbinden, vertrouwen en vernieuwen geven wij – ieder vanuit zijn eigen rol – inhoud aan ons werk en een bijdrage aan het onderwijs. Oog voor eigen ontwikkeling stimuleren wij met een uiteenlopend aanbod aan  trainingen en opleidingsmogelijkheden.