Over ons

'Ik ben een Oosterlichter. En jij?’ 
 
Op het Oosterlicht College ben je altijd welkom. We zijn in jou als medewerker geïnteresseerd. Persoonlijke groei in relatie tot de ander, dat hoort bij een Oosterlichter. In onze mini-samenleving willen we dat leerlingen en docenten zich blijven ontwikkelen en mooie resultaten behalen. Onze verschillende achtergronden en persoonlijkheden maken ons onderwijs rijk en betekenisvol.  We creëren samen de omstandigheden die leerlingen de kans geven om in een brede maatschappelijke context te bewegen en te groeien. In onze brede scholengemeenschap werken we vanuit een open christelijke levensvisie met respect en zorg voor de ander.  
 
Wij geloven sterk in kansen, zowel voor onze leerlingen als voor onze medewerkers. Zo kiezen wij er bewust voor dat leerlingen bij ons op school in tweejarige dakpanklassen starten. Wij geloven dat dit kansengelijkheid bevordert en dat leerlingen op deze manier voldoende tijd krijgen om uit te zoeken welk niveau het beste bij hen past. Wij zien de leerling.  
 
Als medewerker krijg je dezelfde ruimte en kansen.  We zijn een gecertificeerde opleidingsschool en onderzoeken samen met jou de leervragen die je hebt om te groeien in je didactische en pedagogische kwaliteiten. We doen dit binnen ons LeerLab. Hier begeleiden we nieuwe docenten/studenten tot volwaardige medewerkers van het Oosterlicht, via een driejarig inductie traject.  
Als team van professionals hebben we korte lijntjes, overleggen we structureel en staan we samen voor onze leerlingen en voor goed onderwijs. Zo groei jij en zo groeien we samen.  
Er is binnen onze school veel ruimte voor brede zelfontplooiing. Kunst, cultuur en sport zitten in ons DNA. We stimuleren leerlingen om hun talenten te ontdekken, te verbreden en te verdiepen. We streven altijd naar eigentijds en betekenisvol onderwijs met de focus op goede resultaten.  
We dagen leerlingen uit om steeds meer eigen verantwoordelijkheid te nemen, het goede gesprek te voeren, kritisch te beschouwen. Denken, doen en delen zijn onze uitgangspunten.  
 
Het Oosterlicht College leidt op tot meer dan een diploma. In onze school voel je je vrij om te zijn wie je bent.


PCOU Willibrord is met 42 scholen een grote onderwijsorganisatie in de stad Utrecht en de regio. Daarbij gaat het om 30 scholen voor basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs en om 12 scholen voor voortgezet onderwijs in Utrecht, Breukelen, Maarssen, Nieuwegein, Vianen en IJsselstein. We werken met zo’n 2.500 collega’s aan het onderwijs voor ruim 20.000 leerlingen.

 
Wij werken verbindend, tonen lef, hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zijn in alles ontwikkelingsgericht. Of het nu gaat om onze leerlingen of om collega’s. Iedereen is welkom en diversiteit en veelkleurigheid wordt gekoesterd. Voor elk kind is er een passende plaats op één van onze scholen en voor elke nieuwe collega hebben wij een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Wij werken gezamenlijk aan één helder doel: voor elke leerling het beste onderwijs!

Bij Oosterlicht College Nieuwegein zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: