Over ons

OBS Wereldwijs is één van de 9 scholen van Stichting AURO. Stichting AURO verzorgt het openbaar basisonderwijs in de gemeenten Aalsmeer, Uithoorn en De Ronde Venen (met scholen in de kernen Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis). We hebben rond de 2000 leerlingen en ongeveer 200 medewerkers. Enthousiast?

Wij vinden het belangrijk om vanuit het kind de schoolorganisatie vorm te geven; bij ons worden kinderen gezien en gehoord. Het team is betrokken en ondernemend, en de ouders ook. Wij zijn ontzettend ingenomen met ons nieuwe onderwijsconcept, dat wij samen voeden en vorm geven. Belangrijke componenten hiervan zijn het International Primary Curriculum (IPC) dat onderwijs thematisch aanvliegt en ook het gedachtengoed van de ‘zeven gewoonten van Stephen Covey’ ofwel ‘The Leader in Me’ zoals dat is gecreëerd voor het primair onderwijs. Met ‘The Leader in Me’ geven wij ruim baan aan het versterken van persoonlijk leiderschap bij kinderen en dat merk je meteen als je bij ons binnen stapt.

Vanaf januari 2025 maakt OBS Wereldwijs deel uit van Kindcentrum Avonturijn in Mijdrecht. De eerste paal voor het prachtige nieuwe pand is reeds de grond in geslagen. Samenwerken binnen en buiten de school houdt ons scherp en relevant – wij zijn er dan ook maar wat trots op dat wij deel uit maken van deze mooie samenwerking.

Op OBS Wereldwijs dagen wij je uit om mee te denken. Wij maken graag samen de juiste keuzes voor goed onderwijs die onze kinderen past: nu en in de toekomst. Kortom, wil je graag werken op een school waar ieder kind wordt gezien en jij je volop kunt ontwikkelen? Solliciteer dan naar de vacatures voor leerkracht bij ons in het team!