Over ons

Als je voor OBS Prins Claus kiest, kies je voor een school met een prettig pedagogisch klimaat. Een goede relatie met elk kind is de basis. Samen met leerling en ouders komen we tot de beste begeleiding voor onze leerlingen. Sommige leerlingen hebben extra ondersteuning nodig. Die extra begeleiding geven we met leerkrachten, de onderwijsassistent en met externe partners.

Groeien
Op onze school leren leerlingen zichzelf kennen en bewust en met zelfvertrouwen de wereld in te gaan. Leerlingen leren omgaan met tegenslagen en om te denken in kansen en uitdagingen. Rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen en technisch lezen krijgen de leerlingen op eigen niveau. Voor alle leerlingen ligt de lat hoog en we willen dat alle leerlingen groeien.

Handvatten
Leerlingen krijgen handvatten mee voor een waardevol, zinvol en gelukkig leven in de wereld van morgen. Leerlingen leren samenwerken, communiceren en creatief en kritisch denken. Zij leren dat ze deel uitmaken van een groter geheel. Wij gaan op onze school respectvol (onderwijsplan SEO) met elkaar om.  

Leerlingen maken gebruik van eigentijdse middelen (ICT-plan). Vanaf groep 3 hebben ze een eigen Chromebook waarin een eigen leeromgeving klaar staat. Leerlingen leren programmeren en krijgen vanaf groep 6 les in typen.

Onderzoeken
Leren onderzoeken en ondernemen dragen bij aan de wereld ontdekken. Leerlingen krijgen hier les in, ook mediawijsheid komt hierbij aan bod. Bij ons neemt kunst en cultuur een volwaardige plek in het onderwijsaanbod in. We gaan regelmatig naar een voorstelling van de KUVO en besteden wekelijks tijd aan creatieve vakken. Alle leerlingen leren een instrument te bespelen. We hebben een eigen schoolorkest.

Gezond en duurzaam
Duurzaamheid en gezond leven zit in onze cultuur. We scheiden het afval en besteden aandacht aan gezond en lekker eten. Drie dagen per week hebben we fruitdagen. Eén keer per week mogen de kinderen vanaf groep 3 tijdens de lunchtijd een tosti maken. 

Op OBS Prins Claus krijgen de leerlingen les van professionals. Leerlingen worden vanuit een duidelijke structuur actief betrokken bij de instructie en krijgen effectieve instructie op maat.