Over ons

De Koningin Emmaschool is een openbare school. Op de muur van onze school, bij de ingang, hangt een bordje met daarop de volgende tekst: “Ik ben welkom”. Dit is het uitgangspunt van onze school.

Zoekt u een onvergetelijke school voor uw kind? Komt u eens langs om sfeer te proeven, maar doet u dat vooral wanneer we met z’n allen aan het werk zijn. Binnen zult u ontdekken dat de omgeving uitdagend is voor de kinderen en inspirerend werkt. Wij geven binnen de grenzen van het mogelijke passend onderwijs, immers elk kind is uniek. We houden rekening  met verschillen, we hebben respect voor elkaar en gaan samen op ontdekking.

Tussen de bezigheden van onze leerlingen door zult u op school veel ouders tegenkomen. Ouders zijn zeer welkom; gewoon voor een gesprek of voor een dag op stap met een excursie, maar ook als hulpvader of -moeder bij de vele activiteiten die er jaarlijks plaatsvinden. Wij zijn blij met een bijzonder actieve ouderraad (OR), die van onschatbare waarde voor de school is. Er is een zeer betrokken medezeggenschapsraad (MR) die meedenkt en meebeslist over vele schoolse zaken. Ook de leerlingen spreken een woordje mee; de leerlingen worden vertegenwoordigd door een leerlingenraad.