Over ons

We hechten veel waarde aan een fijne sfeer op school en we besteden hier ook veel aandacht aan. We benaderen de kinderen op een positieve manier. Kinderen leren op een goede manier om met alle kinderen te leren én te spelen. 

Op Kiezel en Kei werken we met moderne methodes met behulp van digitale methodes waaronder Snappet. Alle kinderen vanaf groep 4 beschikken over een eigen chromebook (van school) waar zij voor meerdere vakken de verwerking op maken.

We geven instructies op 3 niveaus:

  • Een verkorte instructie voor kinderen die na deze instructie snel zelfstandig aan de slag kunnen.
  • De basisinstructie die veelal door de meeste kinderen gevolgd wordt.
  • Voor kinderen die naast de basisinstructie nog even extra uitleg/begeleiding nodig hebben, geven we een verlengde instructie.

De instructies geven we volgens de actieve directe instructiemethode waarbij we kinderen actief betrekken in wat ze gaan leren. Door verschillende actieve en inspirerende werkvormen leren de kinderen ook goed samen te werken. 

Onze school geeft een ruim aanbod aan creatief onderwijs: gym, tekenen, handvaardigheid, drama, muziek, kunst en cultuur. Alle kinderen krijgen elke week muziekonderwijs van onze vakdocent muziek. Drama wordt 1x in de 2 weken aangeboden.

We hebben in ons onderwijs ook de beschikking over een Plusklas en een Plus met Lev-klas. Hier krijgen kinderen die meer uitdaging nodig hebben extra "kennis en tools" aangeboden door middel van projecten die buiten het reguliere lesprogramma vallen.