Over ons

De Sleutel is een kleinschalige, openbare basisschool in de wijk De Schans in Tilburg Noord. Het karakter van onze school wordt voor een belangrijk deel bepaald door de kernwaarden van het openbaar onderwijs en onze directe omgeving; de wijk met haar inwoners. Die kernwaarden en omgeving maken De Sleutel tot een goed voorbeeld van ‘de samenleving in het klein’.

Door dit openbare karakter leren de kinderen van De Sleutel, naast belangrijke vakken als taal en rekenen, dat verschillende achtergronden tot ander denken en handelen kunnen leiden. Het leert hen vanuit dat inzicht eigen opvattingen te ontwikkelen. Kinderen worden zich daardoor bewust van hun eigen identiteit en bereiden zich tegelijkertijd voor op hun rol in de samenleving. Dit begint natuurlijk bij een eerste succesvolle overstap naar het voortgezet onderwijs.

Op onze website vindt u alles over onze school, hoe u een keer kunt komen kijken, welke juffen en meesters er werken en wat wij belangrijk vinden voor uw kind(eren). Daarnaast vindt u hier leuke foto’s, handige downloads en informatie over de vele activiteiten in en rond de school. Veel plezier!