Over ons

Betrokkenheid - Communicatie - Doelgerichtheid - Samenwerken - Veiligheid.

Onze missie is: Een gelukkige en betekenisvolle toekomst voor al onze leerlingen.

We zijn overtuigd van de talenten van onze leerlingen en dit is het vertrekpunt van ons onderwijs: 
Een heel belangrijke pijler van ons onderwijs is ons pedagogisch concept. Dit is gebaseerd op de driehoek Relatie, Competentie en Autonomie.

Een tweede pijler is de kwaliteit van ons onderwijs. Wij willen er voor zorgen dat alle kinderen voldoen aan de streefdoelen voor funderend onderwijs. Dit vanuit de sociaal-emotionele invalshoek. Het van en met elkaar leren staat hierbij centraal. 
Onze school moet een leer- en werkplaats voor kinderen zijn. Door de school in te richten als een leer- en werkplaats krijgt het onderwijs inhoud en betekenis voor leerlingen. Daarbij houden we vast aan de bewezen waarden vanuit het verleden en omarmen we de conclusies uit onderzoek, waarbij kinderen meer blijken te leren van samenwerken, onderzoeken, kritisch denken en andere vaardigheden behorend bij de "21ste eeuw?. Die vaardigheden willen we leerlingen ook meegeven, zodat zij goed toegerust voor hun toekomst de school verlaten na groep 8.

Vanuit de mogelijkheden die onze leerlingen hebben, worden (gericht op realistische en haalbare doelstellingen) leerroutes met en voor hen ontwikkeld en vormgegeven. 

De zelfredzaamheid en het verantwoordelijkheidsgevoel van de leerlingen wordt gestimuleerd en zo nodig gestuurd. 
Om dat alles te realiseren groeien we van een traditionele school naar een organisatie, waar iedereen mede verantwoordelijk is voor alle successen.