Over ons

Novarum gelooft in kwaliteit en continu leren.
Novarum biedt doelmatige en effectieve behandelingen voor (jong)volwassenen met anorexia nervosa, boulimia, een eetbuistoornis, vermijdende en restrictieve eetstoornis (ARFID),  en is pionier in het behandelen van eetstoornissen bij ernstige obesitas. Novarum biedt online, poliklinische, deeltijd en klinische behandeling gebaseerd op cognitief gedragstherapeutisch principes.
 
Novarum is een TOP GGZ instelling.
Dit keurmerk is verleend vanwege onze wetenschappelijk onderbouwde, doelmatige èn effectieve psychologische behandelingen. Dit maakt ons een instelling bij uitstek om je te verdiepen in hoe je, vanuit een gedeeld behandelkader, kwalitatief hoogwaardig kan behandelen bij complexe stoornissen met multi-morbiditeit. Deze verdieping wordt gefaciliteerd door een uitgebreid intern trainingsprogramma, van meerdere trainingen per jaar, en wekelijkse methodiek besprekingen. De diversiteit van eetstoornissen en bijkomende problematiek maakt dat onze behandelaren zich continu blijven leren en ontwikkelen.
Naast het behandelen verricht Novarum wetenschappelijk onderzoek op het gebied van klassieke eetstoornissen en obesitas, en verwerkt de resultaten van dit onderzoek in haar behandelaanbod. Ook geeft Novarum onderwijs bij diverse instanties, geeft collegiale consultatie, en wordt gevraagd door andere klinieken om onze behandelingen uit te voeren bij complexe casuïstiek.
 
Novarum is een hecht team.
Het team bestaat uit ongeveer 60 enthousiaste en betrokken medewerkers. Er zijn ca 10 GZ-psychologen/psychotherapeuten werkzaam. Daarnaast bestaat het behandelteam uit psychiaters, artsen, masterpsychologen, HBO-verpleegkundigen, gedragstherapeutisch werkers en diëtistes. Samen dragen wij de verantwoordelijkheid voor onze behandelingen en cliënten. We zijn een hecht team, de onderlinge bereidheid om elkaar te helpen is groot en we hechten veel waarde gehecht aan samenwerking. Bij het hele team, inclusief het management, staat de inhoud van wat wij doen voorop.

Novarum is onderdeel van Arkin, een overkoepelende stichting die 12 merken omvat, elk met eigen specialisme(n), die psychiatrische en verslavingszorg bieden. Arkin is opleidingsinstituut en verricht wetenschappelijk onderzoek.

Bij Novarum zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: