Over ons

Montessorischool Pallas Athene in Amersfoort is onderdeel van Stichting Monton

Montessorischool Pallas Athene is in 1924 opgericht en is gevestigd in een prachtig karakteristiek gebouw op De Berg in Amersfoort. Wij noemen het zelf de leukste school in Amersfoort. Onze school heeft ruim 300 leerlingen; de klassen zijn ingedeeld in 12 heterogene groepen. De onderbouw bestaat uit 4 klassen met de groepen 1-2. De middenbouw bestaat uit 4 klassen met de groepen 3-4-5 en de bovenbouw bestaat uit 4 klassen met leerlingen uit groepen 6-7-8. In iedere klas is een kind dus een keer de jongste, de middelste en de oudste.
Op de Pallas is ons uitgangspunt ‘Leer mij het zelf te doen’. We werken met doorlopende leerlijnen. Tijdens werklessen wordt er een mix aan onderwijs geboden, waardoor kinderen soms individueel aan het werk zijn, soms alleen met leeftijdsgenoten een opdracht krijgen, maar ook met verschillende leeftijden tegelijk aan het werk gaan. Binnen de tafelgroepen is de leeftijdsmix altijd aanwezig. Binnen ons curriculum is er natuurlijk ook veel aandacht voor Kunst & Cultuur; we dragen de naam ‘Pallas Athene’ niet voor niets!
Met een team van circa 30 professionals zet de Pallas zich in voor modern Montessori-onderwijs. In ons team zitten leerkrachten met jarenlange ervaring in Montessori-onderwijs, zij-instromers én (jonge) leraren die met passie voor Montessori hebben gekozen.

Stichting Monton
‘Leer mij het zelf te doen’

Montessorischool Pallas Athene maakt, samen met 8 andere Monton-scholen, deel uit van Stichting Monton. De scholen van Monton verbinden zich door het werken vanuit de principes van Maria Montessori. Dat doen wij omdat wij samen sterker staan en van elkaar kunnen leren. Via het Monton Leerplein blijven we onszelf ontwikkelen en leren door trainingen, webinars, workshops en coaching.
Onze missie: betekenisvol montessorionderwijs bieden door kinderen verantwoordelijkheid te leren dragen voor zichzelf, de ander & de omgeving, zodat zij zich ontplooien tot actieve wereldburgers. Het Monton Kompas staat voor eigenheid, zelfstandigheid, gezamenlijkheid en verantwoordelijkheid.

Jaarlijks volgen bijna 1500 leerlingen Montessori-onderwijs aan een Monton-school, waarbij ruim 160 leerkrachten het onderwijs verzorgen. Het bestuursbureau van Monton is gevestigd in Amersfoort.

Bij Montessorischool Pallas Athene is de volgende vacature beschikbaar: