Over ons

De Larense Montessorischool 
De Larense Montessorischool (LMS) combineert het gedachtegoed van Maria Montessori met hedendaagse inzichten. Wij werken zowel met methodes, digitale onderwijsmiddelen als met montessorimaterialen en zijn in een proces deze optimaal op elkaar af te stemmen. We bieden de leerlingen een mix van klassikale EDI-lessen, individuele lesjes met montessorimateriaal en oefeningen met behulp van Gynzy.

Onze kernwaarden samenwerken, samen leren en elkaar ondersteunen vormen onze basis. Wij dragen dit uit naar de leerlingen in de klas en naar elkaar binnen het team vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid. Wij bieden de kernvakken op verschillende niveaus aan zodat het aansluit bij de ontwikkeling van ieder kind. Daarbij maken wij gebruik van ondersteuning en verrijking waar nodig. Wij maken de kinderen bewust van hun talenten en bieden ruimte zich daarin verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld in onze creatieve en sportieve ateliers of met de moestuin- en kooklessen. 

De LMS is gehuisvest in een prachtig gebouw van bijna een eeuw oud. Veel lokalen hebben een terras waar gewerkt kan worden en elke parallel heeft de beschikking over een eigen speelplein. Wij maken dankbaar gebruik van alle ruimte die de school ons biedt om ons onderwijs vorm te geven en de zelfstandigheid van de leerlingen te stimuleren. Onze school heeft ruim 250 leerlingen, verdeeld over 10 groepen. De LMS heeft een divers team met betrokken, gemotiveerde en collegiale professionals.

Talent Primair
Talent Primair is een professionele onderwijsorganisatie met basisscholen in Gooi en Vechtstreek die op betrokken wijze talenten ontwikkelt voor een betere wereld. Wij ontwikkelen talent met uitdagend onderwijs en stimuleren een actief lerende houding. Talent Primair geeft alle medewerkers ruimte en vertrouwen en zet ieder kind centraal.

De meeste scholen binnen onze stichting zijn openbare basisscholen. Daarnaast hebben we vijf Montessorischolen, een Daltonschool en twee Jenaplanscholen. Met meer dan 500 medewerkers verzorgen wij op 25 locaties in Gooi en Vechtstreek uitdagend basisonderwijs aan circa 5000 leerlingen.

Wij doen dit samen, met enthousiasme en verantwoordelijkheid!