Over ons

Montessorischool Apollo is een sprankelende, openbare Montessorischool in Leiden. We bieden Montessori opvoeding en –onderwijs dat aansluit bij de leer- en ontwikkelbehoefte van elk kind. De kern van ons onderwijs is het scheppen van ruimte voor het kind om zich optimaal te kunnen ontplooien tot een harmonisch en sociaal denkend mens. Dit doen we door gebruik te maken van de dynamiek tussen kinderen van verschillende leeftijden die van en met elkaar mogen leren. Vertrouwen, kwaliteit en verbinding zijn daarbij onze kernwaarden. We zijn een lerende organisatie waarbinnen we met elkaar streven naar kwalitatief goed onderwijs binnen een vertrouwde, prikkelende en eigentijdse omgeving passend bij de gedachten van Maria Montessori. 

Montessorischool Apollo is moderne montessorischool, die de erkenning van de Nederlandse Montessori Vereniging heeft. Wij werken volgens de moderne montessori-richtlijnen met de montessorimaterialen en aansluitende methoden als WMBO, TaalDoen!, Taalleeskast en Da Vinci.
De school is de enige montessorischool in de gezellige stad Leiden en ligt aan de buitenrand waardoor het goed bereikbaar is. Het gebouw is vrijstaand en omringd door een prachtige, grote speelleertuin. De school heeft een frisse, moderne uitstraling met een indeling die aansluit bij ons montessori onderwijs.
Dit schooljaar werken we met 6 (3jaars)groepen; 2 OB, 2 MB en 2 BB van ieder gemiddeld 23 kinderen.

Bij Montessorischool Apollo is de volgende vacature beschikbaar: