Over ons

Montessori Waalsdorp bestaat uit een peutergroep, school en BSO in één gebouw, die alle drie het motto van Maria Montessori ‘help het mij zelf te doen’ centraal stellen.

Onze school telt ongeveer 300 kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar. Wij werken bewust met heterogene groepen, waarin kinderen van drie verschillende leeftijden bij elkaar zitten. De kinderen zijn achtereenvolgens de jongste, middelste of oudste in hun groep. Onze school heeft twaalf groepen van maximaal 30 leerlingen. De peutergroep telt momenteel zo'n 32 peuters vanaf tweeënhalf jaar, die in groepjes van maximaal zestien kinderen voor minimaal twee dagdelen per week de peutergroep bezoeken. Een groep heeft altijd twee vaste leidsters.
De BSO heeft 100 plekken per dag beschikbaar. Ongeveer zestig procent van de kinderen brengt gemiddeld twee middagen per week na schooltijd op de BSO door. De BSO heeft haar eigen ruimte binnen de school en maakt gebruikt van flexruimtes (lokalen voor muziek en beeldende vorming/techniek). De BSO heeft basisgroepen die elk een vaste plek binnen de BSO-ruimte hebben. De basisgroepen zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën.

Montessori Waalsdorp hecht aan de creatieve ontplooiing van kinderen waarbij tevens aandacht wordt gegeven aan muzikale en beeldende vorming en kenmerkt zich verder door een enthousiast, betrokken team en participerende ouders. 

Het kindcentrum is gelegen in de kindvriendelijke wijk Benoordenhout te Den Haag en heeft sinds 2014 een schitterend nieuw gebouw betrokken.