Over ons

Het Montessori Lyceum Rotterdam (RML) verzorgt voortgezet montessorionderwijs op havo, atheneum en gymnasiumniveau. Belangrijk uitgangspunt is daarbij dat leerlingen zichzelf leren kennen en hun talenten leren ontwikkelen, waardoor ze als zelfstandige, kritische en eigentijdse burgers een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. We leiden onze leerlingen breed op; we richten ons niet alleen op cognitieve doelen maar streven naar een verdieping van leren door integratie van hoofd, hart en handen

Op het RML hebben we hoge verwachtingen van alle leerlingen. We vinden het belangrijk dat leerlingen keuzes leren maken, inzicht krijgen in hun leerproces en doelgericht te werk gaan. Onze positief-kritische leerlingen komen uit heel Rotterdam en hebben het op onze school naar hun zin.

Het RML is een éénpitter: besluiten over het onderwijs aan onze 1.100 leerlingen door onze 100 collega’s worden gewoon in het gebouw gemaakt. Dat maakt de lijnen kort en helder en zorgt ervoor dat we dicht op het onderwijs staan, en dicht bij elkaar.