Over ons

Basisschool Mobiel is een school waar kinderen samen leren, samen leven, samen spelen en samen werken. Kinderen, ouders en leerkrachten voelen zich verbonden met elkaar. Op Mobiel voelt ieder zich prettig en welkom. 
De letterlijke vertaling van mobiel = beweeglijk en dat past goed bij onze school. We zijn voortdurend in beweging om een goede bijdrage te kunnen leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen, rekening houdend met de tijd en de maatschappij waarin ze leven.

Onze visie op onderwijs is gebaseerd op de basisbehoeften van leerlingen: relatie, competentie en autonomie. We bouwen aan een veilig pedagogisch klimaat omdat kinderen pas tot leren komen als zij zich veilig en gewaardeerd voelen. Het welbevinden van de kinderen is voor ons erg belangrijk, de leerkrachten werken aan een goede relatie met de leerlingen zodat zij zich in een prettige en veilige sfeer met elkaar kunnen ontwikkelen.
Plezier en presteren gaan bij ons hand in hand. Er is een voortdurende wisselwerking tussen de twee begrippen: presteren en plezier. Goede prestaties realiseren gaat veel beter als dat met plezier gebeurt (inzet, doorzettingsvermogen, samenwerken) en tegelijkertijd leveren goede prestaties weer plezier op voor de volgende stap (motivatie, zelfvertrouwen, nieuwsgierigheid).