Over ons

Ontdek jouw kracht!
Dat is waar het Metzo College met de leerlingen aan werkt en dat doen zij veelal zelfstandig en als het kan buiten de school. Leren, dat moet je passen. Op het Metzo College leer je uit boeken en door zelf te bedenken, te proberen en te doen, want: doen is leren en leren is doen!

Leerwegen
Op het Metzo College kun je uit drie leerwegen kiezen: vmbo Basisberoepsgerichte Leerweg (BL), vmbo Kaderberoepsgerichte Leerweg (KL) en vmbo Theoretische Leerweg (mavo). In de bovenbouw van BL en KL heb je een keuze gemaakt uit een van de 8 profielen, waar de leerlingen examen in gaan doen.
* Bouwen, Wonen & Interieur
* Dienstverlening & Producten
* Produceren, Installeren & Energie
* Economie & Ondernemen
* Horeca, Bakkerij & Recreatie
* Zorg & Welzijn
* Mobiliteit & Transport
* Media, Vomrgeving en ICT

Tijdens stages en meeloopdagen, buitenschoolse activiteiten, excursies en projecten ervaren leerlingen, wat hen raakt en welke kant zij op willen. Ze worden hierin intensief begeleid door de mentor en andere docenten. We noemen dit loopbaan oriëntatie (LOB).
Wij geloven in het zelfstandig handelen van de leerling. Wij stimuleren onze leerlingen hun kracht te ontdekken en ontwikkelen door ervaringen op te doen en keuzes te maken. We moedigen hen aan van hun kracht hun toekomst te maken. We helpen de leerling uit te groeien tot een zelfverzekerd en zelfstandig persoon, die na de opleiding klaar is om verder te gaan met een loopbaan of vervolgopleiding.

Keuze-, leesvaardigheid- en bijspijkermodules
Om meer ruimte te bieden aan de persoonlijke belangstelling van de leerling biedt het Metzo verschillende keuzemodules aan. Deze modules volgt een leerling 8-10 weken en daarna mag hij of zij opnieuw kiezen. Daarnaast worden er extra lessen studerend leren, gebruik van ICT en zelfstandig leren gegeven. Ook kan een leerling gebruik maken van de mogelijkheid om extra vakken te volgen of bepaalde vakken op een hoger niveau. Om ruimte te maken voor deze verschillende modules en keuzes is de lesduur geen 50, maar 40 minuten.

Bij Metzo College is de volgende vacature beschikbaar: