Over ons

Lesgeven kun je overal, maar meewerken aan het onderwijs van de toekomst doe je bij ons. We zijn op weg naar een fantastische nieuwe school: Metropolis Lyceum. 

Het Metropolis Lyceum is in augustus 2023 gestart aan de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord. Deze school is gestart met het eerste leerjaar vwo, havo en mavo en biedt innovatief daltononderwijs. De andere drie scholen die nu al in het pand aan de Meeuwenlaan gevestigd zijn (Vox College, De nieuwe Havo en Bredero Beroepscollege) hebben ieder hun eigen onderwijsconcept, die verrijkt worden met daltonprincipes. Deze drie scholen werken al nauw samen en gaan straks met ieder hun eigen leerroute op in het Metropolis Lyceum. Nu al volgen deze leerlingen soms samen onderwijs, doen ze gezamenlijke activiteiten en hebben ze samen pauzes. Onze docenten geven met veel enthousiasme les, werken samen als één team én ondersteunen bij het ontwikkelen van het innovatieve daltononderwijs van Metropolis. Je leest het al: we kunnen wel wat versterking gebruiken! 

Het Metropolis Lyceum maakt deel uit van scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam. Het VOvA is een groep voortgezet onderwijs scholen in Amsterdam. Door onze unieke combinatie van scholen en onderwijsconcepten is er voor iedere leerling een plek te vinden. Bij het VOvA bieden wij onderwijs waarin doen, maken, ontdekken, leren en worden centraal staan.  


Bij Metropolis Lyceum zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: