Over ons

Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot.


Op Melanchthon Kralingen leer je voor het leven. De schoolcultuur laat zich het beste vertalen door het motto “je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij”. Bij Melanchthon gaat onderwijs over meer dan alleen cijfers en prestaties, het gaat ook over de persoon, vaardigheden en vertrouwen in jezelf. Leerlingen en ouders beschrijven de school dan ook als: klein, veilig en sfeervol, duidelijke regels, veel huiswerkbegeleiding, warm en betrokken team, respect en aandacht voor alle nationaliteiten, de leerlingen en (participatie van) ouders. Melanchthon Kralingen heeft het predicaat excellente school.

Melanchthon Kralingen (mavo+ en vmbo) is gevestigd in een modern schoolgebouw met een aparte onder- en bovenbouwafdeling met eigentijdse faciliteiten. Het team bestaat uit ongeveer 45 medewerkers dat onderwijs verzorgt voor zo’n 380 leerlingen. Door de kleinschaligheid en het pedagogisch handelen waarbij Rust, Regelmaat en Reinheid belangrijke uitgangspunten zijn, heerst er een sfeer van gezelligheid, veiligheid en verbondenheid. Leerlingen, ouders en medewerkers werken samen om tot een maximaal resultaat te komen, want ‘onderwijs maken we samen’. Ben jij de collega die ons team komt versterken?

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.))