Over ons

Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot.


Melanchthon Bergschenhoek leer je voor het leven. De schoolcultuur laat zich dan ook het beste vertalen door de motto’s “Vanuit relaties naar prestaties” en “Non scholae, sed vitae discimus (we leren niet voor de school, maar voor het leven)”. De onderwijskundige ontwikkeling richt zich op dit moment op het verhogen van de motivatie van de leerling door hem/haar meer grip te geven op het eigen leerproces. Doelgericht werken, formatieve evaluatie, differentiatie en het werken met competenties als zelfverantwoordelijk leren en reflecteren vormen daarvoor een belangrijke basis.

Melanchthon Bergschenhoek (havo, vwo, atheneum en gymnasium) is gevestigd in een modern schoolgebouw met eigentijdse faciliteiten. In dit gebouw werken leerlingen en docenten in leerdomeinen. Per leerdomein krijgen ca. 120 leerlingen hun lessen, verdeeld over vier vaklokalen. De vestiging bezit licenties voor het Technasium en de Business School en is bovendien aangesloten bij de WON-Academie (Wetenschaps Oriëntatie Nederland).


Bij Melanchthon Bergschenhoek is de volgende vacature beschikbaar: