Over ons

De Mattheusschool is een school voor SO-ZMLK. De school is een SO-ZMLK-school met verbrede toelating. Dit houdt in dat er leerlingen geplaatst kunnen worden met een intensievere begeleidingsbehoefte.

De school richt zich op onderwijs aan Zeer Moeilijk Lerende Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Er wordt onderwijs geboden aan een brede groep leerlingen. De ondersteuningsvraag van sommige leerlingen is zo specifiek dat zij onderwijs volgen binnen een speciaal groepsarrangement. Zo zijn er naast de reguliere ZMLK- groepen speciale groepen voor leerlingen met ASS en groepen met extra begeleiding (EB) voor leerlingen met een MG-indicatie. De school is niet ingericht om leerlingen met een lichamelijke handicap onderwijs te kunnen bieden.

De Mattheusschool is gehuisvest in gebouw “Maximaal, Onderwijs en Zorg” aan de Aleyda van Raephorstlaan 243 in Rotterdam-Hillegersberg. In dit gebouw zijn naast de Mattheusschool ook het Rotterdamcollege voor VSO-ZML, Pameijer en Gro-up gehuisvest. Pameijer is een zorginstelling en heeft in Maximaal een ontwikkelcentrum voor kinderen van 3 tot 12 jaar en een 12+-voorziening; Gro-up heeft kinderopvang en BSO, waaronder BSO+.

De Mattheusschool is een Katholieke school onder bestuur van de Martinusstichting voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs.

.

Bij Mattheusschool is de volgende vacature beschikbaar: