Over ons

De Maria-Bernadette school is een katholieke school en daarom worden er op verschillende momenten in het jaar o.a. catecheseprojecten van Hemel en Aarde gedaan. Alle kinderen doen hieraan mee. Centraal staan onderwerpen die aansluiten bij het leven van de kinderen. Deze onderwerpen worden catechetisch benaderd en wij gaan hierbij uit van een op het goede gericht godsbeeld.

Op het lesrooster staat vermeld dat 30 minuten per week besteed wordt aan catechese. Hiertegenover staat dat catechese moeilijk te vangen is op een bepaald vast tijdstip. Catechese is door het hele onderwijsgebeuren heen verweven.

Naast deze projecten wordt ook een dagopeningenboek gebruikt, waarin verschillende verhalen, gebeden en liedjes staan.

We sluiten het schooljaar altijd gezamenlijk af met een viering in de kerk. De voorbereidingen voor de 1e Communie en het Vormsel zijn in handen van de Parochie. De school verleent hieraan zijn medewerking door het verrichten van hand- en spandiensten.

We vinden het van groot belang dat er op een goede manier met elkaar wordt omgegaan. De sfeer in een school wordt hier voor een heel groot deel door bepaald. Leerkrachten, leerlingen en ouders zullen hiervoor hun best moeten doen. Onze methode “Kanjertraining" die in alle groepen wordt gebruikt, is een prima hulpmiddel om te komen tot een goede omgang met elkaar, tot sociale integratie en tot Actief Burgerschap.