Over ons

Het Marecollege is een school voor vwo, havo en vmbo-tl in Leiden. De school maakt deel uit van de Stichting Vrijescholen Zuidwest Nederland (www.vszh.nl). Onze scholen (VO en PO) werken vanuit een leerplan dat gebaseerd is op het gedachtegoed van Rudolf Steiner. Wij geven leerlingen de ruimte om 'te worden wie ze zijn'. Onze leraren zijn bewust bezig met het geven van onderwijs voor hoofd, hart en handen en kunnen het antroposofisch gedachtegoed vertalen naar de huidige onderwijspraktijk.
 
Het is voor ons belangrijk dat leerlingen en leraren zich in een veilige en inspirerende omgeving kunnen ontwikkelen. Werken bij onze scholengroep betekent werken in een omgeving waar mensen durven te onderzoeken, te leren en met elkaar bespreken hoe de lessen en het werk zo goed mogelijk gedaan kunnen worden. Een ondernemende houding, ambitie en initiatiefkracht worden bij ons gewaardeerd. Er is een intern scholingsprogramma met intervisie en uitwisseling. Het volgen van scholing buiten de school wordt gestimuleerd en ondersteund.
 
Met ongeveer 640 leerlingen en 90 betrokken en enthousiaste medewerkers is het Marecollege een overzichtelijke school. De leerlingen komen uit Leiden en de omgeving van Leiden naar onze school vanwege de prettige en rustige sfeer, de onderwijsaanpak, de kleinschaligheid en de goede onderwijsresultaten. Uit ons medewerkerstevredenheidsonderzoek blijkt dat de tevredenheid zeer hoog is en op nagenoeg alle punten (ver) boven de benchmark. Hier wil je dus werken!