Over ons

De LUCA Praktijkschool is een kleine school met veel aandacht voor de individuele leerling. De school richt zich op de begeleiding en ontwikkeling van jongeren tussen de 12 en 18 jaar die het advies hebben gekregen om naar het praktijkonderwijs te gaan. Het onderwijs is niet zozeer gericht op het behalen van een diploma, maar meer op zelfstandig functioneren in de maatschappij.

Het LUCA heeft ook een schakelklas. Deze schakelklas is bedoeld voor groep 8-leerlingen die op de grens zitten van praktijkonderwijs en de basisberoepsgerichte leerweg met leerwegondersteuning van het vmbo.

De leerlingen, docenten, conciërge en andere teamleden kennen elkaar goed. Dit zorgt voor een veilig en positief leerklimaat. Leerlingen worden gestimuleerd en begeleid in hun interesses en mogelijkheden.

Het LUCA maakt deel uit van scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA). Het VOvA heeft een volledig voortgezet onderwijsaanbod in huis: van praktijkonderwijs tot en met voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Het onderwijs wordt gegeven op 9 schoollocaties in Amsterdam en telt in totaal ruim 3250 leerlingen.


Bij LUCA Praktijkschool is de volgende vacature beschikbaar: