Over ons

Gisteren, vandaag en morgen

Onze passie is al jaren onveranderd gebleven: smaakvolle tomaten kweken. Daar is meer voor nodig dan bijzondere tomatenrassen en bijzondere technische innovaties. OmĀ smaakvolle tomatenĀ te kweken heb je vooral een unieke manier van werken nodig. Met oog voor detail, met oog voor elkaar en met oog voor de natuur. Op deze pagina ontdek je hoe we al decennialang te werk gaan en hoe we dat nu en in de toekomst blijven doen.

Van gisteren tot vandaag

Het verhaal van onze heerlijke tomaten gaat terug naar het jaar 1946. Toen Jacobus Looije een groenteteeltbedrijf begon op een kleine strook grond in het Westland. Sinds die tijd is Looye Kwekers uitgegroeid tot een van de bekendste en meest geliefde tomatenkwekers van Nederland, Duitsland en Belgiƫ.

Echte smaak mag een naam hebben

De pronkstukken van onze menukaart zijn natuurlijk de Looye Honingtomaten en de Looye JOYN tomaten. De Looye Honingtomaat is een van deĀ meest smaakvolle tomatenĀ die je vandaag de dag zult vinden. De sappige Looye JOYN tomaat is door zijn stevige structuur en door zijn ideale balans tussen zoet en zuur een fijn ingrediĆ«nt voor smaakvolle gerechten.

Alleen de beste tomaten van de oogst uit onze kassen mogenĀ zich Looye Honingtomaat of Looye JOYN tomaat noemen. De tomaten die deze status net niet gehaald hebben, brengen we onder een ander label op de markt. Zo duiken sommige van onze tomaten onder de merknamen Dulcita en Cortez op in het groenteschap.Bij Looye Kwekers via MovetoCatch zijn de volgende 3 vacatures beschikbaar: