Over ons

Limagrain Nederland staat als veredelingsbedrijf van ruwvoer- en akkerbouwgewassen aan de basis van een bouwplan dat rendeert. Als onderdeel van de mondiale landbouw- en groentegewassenveredelaar Groupe Limagrain zetten wij ons dagelijks in voor ras- en gewasontwikkeling die zorgt voor meer rendement voor de teler. Dat noemen wij Breeding your profit.

Vanuit Rilland (Zeeland) werken we met 140 medewerkers aan de ontwikkeling, vermarkting en verkoop van mais, grassen, veldbloemen, granen, groenbemesters en peulvruchten, . 

Ons moederbedrijf is Groupe Limagrain. Deze Franse coöperatie werd in 1942 opgericht door een aantal boeren in de Limagne. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een top-5 speler in de wereld en marktleider in Europa. Wereldwijd heeft het bedrijf ruim 9.500 medewerkers in 39 landen, verkoop in meer dan 100 landen en een omzet van bijna 2 miljard euro. Jaarlijks investeert Groupe Limagrain 13 procent van haar omzet in de ontwikkeling van nieuwe rassen.

Een groot aantal medewerkers werkt al jaren bij ons bedrijf. Daar zijn wij trots op. Limagrain is een sociale werkgever waar gewerkt wordt in een aangenaam en professioneel werkklimaat en waar een goede balans is tussen korte- en langetermijndoelstellingen. Medewerkers ervaren een open communicatie, ruimte voor eigen initiatief en volop afwisseling in het werk. Onze medewerkers typeren zichzelf als professioneel en hardwerkend voor en met elkaar