Over ons

Lentiz | onderwijsgroep bestaat uit totaal 14 scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft: Vmbo en mbo in onder andere de groene sector worden verzorgd in het Westland en Schiedam; Vmbo (Zorg & Welzijn, Techniek en Economie), havo en vwo worden verzorgd in de regio Nieuwe-Waterweg Noord, Midden-Delfland, Barendrecht, Middelharnis en Bleiswijk.

Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel. De Lentiz onderwijsgroep streeft er niet alleen naar dat iedere leerling aansluitend bij zijn mogelijkheden een diploma haalt, maar ook een goede kans van slagen heeft in het vervolgonderwijs.

De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs op interconfessionele grondslag met algemene toegankelijkheid en onderwijs op algemeen bijzondere grondslag waarbij ruimte wordt geboden voor het karakter van het openbaar onderwijs.

Lentiz | Novilab is dé toekomstgerichte vmbo-opleiding in het Westland en wordt aangeboden door Lentiz | Dalton en Lentiz | Floracollege. Thema's als technologie, digitalisering en duurzaamheid staan centraal. 

VMBO

Bij Novilab haal je net als bij een andere school gewoon een vmbo-diploma. Alleen leer je nog meer door te doen, en richten we ons net iets meer op de toekomst. In die toekomst zijn er allemaal interessante, leuke en nieuwe dingen om te ontdekken en te onderzoeken. Denk maar aan technologische ontwikkelingen als robots en drones. Maar ook steeds meer digitale mogelijkheden, bijvoorbeeld social media, en heel veel data; informatie waarmee je keuzes kan maken. Dat kan je allemaal gebruiken om de wereld gezonder, mooier en beter te maken. Wil jij weten waaróm je dingen leert en oplossingen verzint voor de vragen van nu? En leer je graag door te doen? Ontwikkel jezelf en de wereld bij Lentiz | Novilab!

Basis, kader, GL, TL en TL+

Voor leerlingen van vmbo tot mavo+ hebben we een uitdagend programma. Je werkt samen met je klasgenoten aan kleine onderzoeksopdrachten voor bedrijven. Als je met elkaar op zoek gaat naar antwoorden op vragen van organisaties of vragen uit het nieuws, dan leer je ontzettend veel. En natuurlijk heb je daarvoor ook kennis en vaardigheden nodig van bijvoorbeeld taal en rekenen. We hebben voor jou een hele gave leerroute ontwikkeld, waarin je alles leert dat verplicht is en je daar op een betekenisvolle manier mee aan de slag gaat. Na vier jaar kun je examen doen op het niveau waar je dan bent en dit kan dus ook per eindexamenvak verschillen.