Over ons

Lentiz | LIFE College is een unieke school voor vmbo en mbo, gehuisvest in een gloednieuw gebouw, vlak bij het station Schiedam en de A20. Hier kunnen alle leerlingen terecht die voor het vmbo kiezen. Wij verzorgen een breed pakket aan opleidingen. De leerwegen zijn verdeeld over de sectoren: Economie (met de afdeling administratie), Techniek (bouwtechniek, metaaltechniek, metalektro, motorvoertuigentechniek en elektrotechniek) en Zorg & Welzijn (met de afdeling verzorging). We hebben ook een aantal intersectorale opleidingen zoals Sport, Dienstverlening & Veiligheid en Multimedia & Digital Design (2M2D). In de onderbouw bieden we bovendien sportklassen aan. Naast het aanbod over de gehele breedte van het vmbo hebben we een uitgebreide zorgstructuur voor leerlingen die extra aandacht nodig hebben. Tevens bieden we de theoretische leerweg. Het Lentiz LIFE College kenmerkt zich als veilige school voor leerlingen en het personeel. Iedereen voelt zich er snel thuis.

Naast het vakinhoudelijke leren zijn er ook andere activiteiten, zoals diverse projecten, excursies, dagjes uit en schoolavonden voor de leerlingen. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel.

De Lentiz onderwijsgroep streeft er niet alleen naar dat iedere leerling aansluitend bij zijn mogelijkheden een diploma haalt, maar ook een goede kans van slagen heeft in het vervolgonderwijs. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs op interconfessionele grondslag met algemene toegankelijkheid en onderwijs op algemeen bijzondere grondslag waarbij ruimte wordt geboden voor het karakter van het openbaar onderwijs. De Lentiz onderwijsgroep bestaat uit totaal 11 scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft: - Vmbo en mbo in onder andere de groene sector worden verzorgd in het Westland en Schiedam; - Vmbo (Zorg & Welzijn, Techniek en Economie), havo en vwo worden verzorgd in de regio Nieuwe Waterweg Noord. Lentiz | cursus & consult is een nieuw en dynamisch onderdeel van de Lentiz onderwijsgroep en verantwoordelijk voor alles wat met niet gesubsidieerd onderwijs te maken heeft, zoals bedrijfstrainingen, vakdemonstraties e.d. Daarnaast worden allerlei leuke en leerzame cursussen aangeboden. De beroepssectoren waar Lentiz | cursus & consult zich op richt zijn de voedingsindustrie, bloemsierkunst, hoveniers- en loonbedrijven, metaal- en voertuigtechniek en de dierensector. De missie en de visie van de Lentiz onderwijsgroep vormen het uitgangspunt voor de werkwijze.