Over ons

Lentiz | onderwijsgroep bestaat uit totaal 14 scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft: Vmbo en mbo in onder andere de groene sector worden verzorgd in het Westland en Schiedam; Vmbo (Zorg & Welzijn, Techniek en Economie), havo en vwo worden verzorgd in de regio Nieuwe-Waterweg Noord, Midden-Delfland, Barendrecht, Middelharnis en Bleiswijk;

Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel. De Lentiz onderwijsgroep streeft er niet alleen naar dat iedere leerling aansluitend bij zijn mogelijkheden een diploma haalt, maar ook een goede kans van slagen heeft in het vervolgonderwijs.

De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs op interconfessionele grondslag met algemene toegankelijkheid en onderwijs op algemeen bijzondere grondslag waarbij ruimte wordt geboden voor het karakter van het openbaar onderwijs.

Het Lentiz | Groen van Prinstererlyceum ofwel 'het Groen', is sinds jaar en dag een begrip in de regio Vlaardingen en omstreken. Onze scholengemeenschap voor mavo, havo, vwo, gymnasiumonderwijs en TTO-havo, TTO-vwo en versterkt Engels op de mavo (tweetalig onderwijs in het Engels) biedt onderdak aan 1000 leerlingen. Alle leerlingen hebben op één locatie les.

Het Lentiz | Groen van Prinstererlyceum is een school in beweging. Docenten die hieraan willen bijdragen en die bereid zijn om de goede sfeer die van oudsher op het Groen heerst, te helpen behouden, worden van harte uitgenodigd te solliciteren.

Er is een begeleidingsstructuur voor nieuwe docenten en tevens is de school opleidingsschool voor studenten van hogescholen en universiteiten.