Over ons

Op de Leeuwenhartschool komen leerlingen uit de hele Hoeksche Waard. De school heeft ongeveer 180 leerlingen. Doordat de Leeuwenhartschool een kleinschalige school is kennen alle kinderen elkaar.

Onderwijs met hoofd, hart en handen
Steeds meer ouders kiezen voor vrijeschoolonderwijs. Naast vakken als lezen, schrijven en rekenen, bieden wij ook vakken aan als schilderen, euritmie, aardrijkskunde, Engels en toneel. Naast de cognitieve ontwikkeling ondersteunen we ook de sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling van het kind.

Zichzelf ontwikkelen
Wij zoeken naar de kwaliteiten van het kind en stimuleren de leerlingen om een proactieve levenshouding te ontwikkelen. De Leeuwenhartschool wil dat kinderen de moed ontwikkelen zichzelf te zijn om open en leergierig de wereld tegemoet te treden.

In het vrijeschoolonderwijs gaan leren en persoonlijke ontwikkeling hand in hand. Vrijeschoolonderwijs is méér dan gewoon goed onderwijs. Naast cognitieve vaardigheden wordt er veel aandacht besteed aan sociaal-emotionele, motorische en praktische vaardigheden. Met dit onderwijs voor ‘hoofd, hart en handen’ zorgt de vrijeschool dat leerlingen de bagage krijgen die ze nodig hebben om zichzelf te ontwikkelen én daarmee ook een rol kunnen nemen in de ontwikkeling van de toekomst. Ons pedagogisch kompas wordt bepaald door begrippen als creativiteit, verantwoordelijkheid, vitaliteit en ambitie.

De Leeuwenhartschool is een van de acht scholen vallend onder de Stichting Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland. 

De vrijescholen in Zuid-Holland zijn in 2011 gaan samenwerken om sterker te staan. De Stichting SVZH vormt het bevoegd gezag van acht vrijescholen. Samen staan we financieel sterker. Samen organiseren we de verbetering van de onderwijskwaliteit door bijvoorbeeld een eigen auditsysteem. Samen zorgen we voor de scholing en ontwikkeling van onze medewerkers in de SVZH academie. Samen kunnen we een aantrekkelijk personeelsbeleid voeren en kunnen we de vraag naar nieuwe leraren beter aan. Samen zorgen we voor goede onderwijshuisvesting. En samen kunnen we ervoor zorgen dat er effectief aan wet- en regelgeving wordt voldaan ten aanzien van sturing en verantwoording.

De Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland heeft scholen in Den Haag, Delft, Rotterdam (3x), Krimpen aan den IJssel, Dordrecht en Oud- Beijerland.
Kijk voor meer informatie over de scholen en contactinformatie op onze website : https://www.svzh.nl/scholen/
Kijk voor al onze vacatures op: https://vrijeschoolleerkracht.svzh.nl/vacatures

Bij Leeuwenhartschool is de volgende vacature beschikbaar: