Over ons

Bij ons op de Koningin Wilhelmina School werken we vanuit de kernwoorden geliefd - talent- toekomst. Wij zijn continu in ontwikkeling om vanuit deze woorden een vertaalslag te maken naar ons onderwijsaanbod.

Ons onderwijs stemmen wij zoveel mogelijk af op wat leerlingen nodig hebben. Op die manier kunnen de leerlingen meer uit zichzelf halen en zo hun talenten ontplooien. Op onze school mogen kinderen verschillen van elkaar, kinderen mogen anders zijn. De verschillende talenten van de kinderen worden benut zodat iedereen van en met elkaar kan leren.
De rol van de leerkracht ligt bij talentontwikkeling in het signaleren, ondersteunen en begeleiden van talent en interesses van het kind. Want hoewel iedereen talenten heeft, zijn deze niet altijd direct zichtbaar.

We streven ernaar dat kinderen aan het einde van hun basisschoolperiode zichzelf durven te zijn, omdat ze zich niet alleen bewust zijn van hun talenten, maar ook van hun grenzen, met andere woorden dat ze een goed zelfbeeld hebben. Dat ze niet alleen goed kunnen samenwerken, maar ook zelfstandig een taak kunnen volbrengen. Dat ze beschikken over parate kennis, maar ook weten waar ze betrouwbare kennis kunnen halen, waarbij ze mediawijs te werk gaan. Dat ze nieuwsgierig en onderzoekend zijn en oplossingsgericht kunnen denken. Dat ze niet alleen goed voor zichzelf zorgen, maar ook voor de ander en de wereld om hen heen.
Toekomst gericht onderwijs is voor ons dat we kinderen klaarstomen voor de toekomst. We willen de kinderen een goede basis meegeven voor hun verdere loopbaan. Naast kritisch leren denken, keuzes leren maken en leren samenwerken horen hier ook onderzoeks- en ICT vaardigheden bij.

Bij Koningin Wilhelmina School is de volgende vacature beschikbaar: