Over ons

Kindcentrum de Linde biedt onderwijs (300 leerlingen) en opvang (peuterwerk, voor- en naschoolse opvang) aan kinderen van 0 – 13 jaar. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers (28 personen) werken intensief en als één team samen en worden aangestuurd door een gezamenlijke directeur. Dit zorgt voor een doorgaande leer- en ontwikkelingslijn die de kinderen duidelijkheid en structuur geeft.  
 
Kindcentrum de Linde is een plek waar kinderen zich kunnen ontwikkelen door zichzelf en anderen te ontmoeten. Ons motto is dan ook ‘ontwikkelen in verbondenheid’. De kernwaarden die daarbij horen zijn eigenheid, eigenaarschap, vertrouwen en creativiteit.
Wij hebben veel aandacht voor ontwikkelingsgerichte activiteiten, die we koppelen aan vakken maar ook aan ons handelen. Naast belangrijke basisvaardigheden als lezen, taal en rekenen, richten wij ons op vaardigheden als samenwerken, kritisch en creatief denken en communiceren. Daarmee zorgen we ervoor dat kinderen zo goed mogelijk voorbereid zijn op het leven en werken in de 21ste eeuw en dat ze zich ontwikkelen tot volwaardige, kritisch denkende en sociale wereldburgers.

Kindcentrum de Linde is een onderdeel van Stichting Katholiek Onderwijs de Beerzen, Oirschot en Spoordonk (SKOBOS). SKOBOS wordt gevormd door vijf basisscholen in de gemeente Oirschot. SKOBOS zet in op brede talentenontwikkeling van alle kinderen, waarin zij ook zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun ontwikkeling. Voor de kinderopvang werkt SKOBOS intensief samen met Korein Kinderplein.