Over ons

De Koekoek is gelegen in de Vogelenbuurt in het centrum van Utrecht en wordt door 340 kinderen bezocht. Onze missie is leidend voor onze werkzaamheden: 
“Op De Koekoek krijg je de ruimte om te ontdekken wie je bent, waar je voor staat en waar je nog verder in wilt groeien. Ons kindcentrum is een veilige oefenplaats waar kinderen tussen 2 en 12 jaar ontdekken wat het betekent om samen te leren, te spelen en te leven.

Onze kinderen krijgen het vertrouwen en de ruimte om te groeien. We stimuleren hen om kritisch te denken en weloverwogen keuzes te maken.

Wij werken vanuit thema's die aansluiten bij de wereld van vandaag. Wij doen een beroep op de van nature aanwezige creativiteit en onderzoekende houding van de kinderen. Samen ontdekken we welke kennis en vaardigheden we al bezitten en wat we nog meer willen leren om beter deel te kunnen nemen aan de samenleving”. 
 
De kinderen kunnen gebruik maken van de peuterspeelzaal, onderwijs, de tussen- en naschoolse opvang. In ons authentieke gebouw zijn ze verdeeld over 13 groepen en 4 minibouwen (1-2, 3-4, 5-6 en 7-8). Bij de BSO spelen 120 kinderen verdeeld over 6 groepen.

Binnen De Koekoek dragen leerkrachten en pedagogisch medewerkers gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor onze kinderen. Zij zoeken de samenwerking met elkaar op in het belang van het kind en zorgen zo voor een passende speel,-leeromgeving voor ieder kind. Ons team is begaan en betrokken bij de kinderen, is ambitieus en streeft naar kwaliteit; iedere dag een klein beetje beter waarbij (werk)plezier voorop staat!