Over ons

Delta Scholengroep verbindt 25 PO-scholen verspreid over de gemeenten Arnhem, Rheden, Renkum, Oost-Gelre en Berkelland. Onze scholen verzorgen onderwijs voor ruim 5000 kinderen die in hun leerproces worden begeleid door ruim 600 medewerkers. Delta Scholen hebben een eigen gezicht, zijn geworteld in een eigen traditie en omgeving, maar vormen een solidair verbond van kennis, ervaring en ambitie op het gebied van primair onderwijs.

De Kempenaer bevindt zich in de wijk Rijkerswoerd te Arnhem. Met een kinderopvang organisatie, een peuterspeelzaal en twee basisscholen vormen we het Kindcentrum Kempenaer. Rijkerswoerd is een grote wijk in Arnhem-Zuid, ontwikkeld in de jaren ’80 van de vorige eeuw en in de twintig jaren daarna flink uitgebreid.

De inspectie van het onderwijs heeft in december 2018 een onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van ons onderwijs. In maart 2019 zijn wij als zeer zwak beoordeeld. Sinds maart 2019 werken wij samen met een begeleider vanuit de Vliegende Brigade van de PO Raad aan een verbetertraject. In januari 2021 zijn we weer voldoende beoordeeld. We willen ons verder ontwikkelen en profileren.

Onze visie is ‘Samen verantwoordelijk voor ontwikkeling’. Samen is voor ons dan ook echt samen. Als team zetten wij ons in om onze leerlingen kansen te bieden om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.