Over ons

Wie zijn wij?
Je voelt het meteen als je binnenstapt: hier staat een gedreven, optimistisch en kundig team. Een team dat iedere dag in touw is om voor leerlingen een veilige en bovenal leuke leeromgeving te creëren. Door van én met elkaar te leren zorgen we er samen voor dat iedereen elke dag geprikkeld worden het beste uit zichzelf te halen. Alle leerlingen doen dat op het niveau dat bij hen past. Dat maakt trots, als team, als leerkracht en als leerling.
 
Onze werkplek? Dat is de afdeling Schakelklassen van Kindcentrum Talma. Kinderen van over de hele wereld komen naar de schakelklas om Nederlands te leren. Het is een fijne plek, waar kinderen en ouders zich altijd welkom voelen. We bieden een warme, veilige eerste opvang aan nieuwkomers, als voorwaarde voor het doorlopen van een positieve sociaal emotionele ontwikkeling.
We bieden een geïntegreerd programma, gericht op ‘de eerste woordenschat en mondelinge taalvaardigheid’ en leren kinderen deze toe te passen bij andere vakken. Van de inspectie kregen wij onlangs het predicaat ‘GOED’.
 
De schakelklas is een plek waar leerlingen leren ‘leren’: zij krijgen inzicht in wat ze leren en wat ervoor nodig is om een volgende stap in hun leerproces te kunnen maken. Door deze manier van leren zorgen we voor een goede aansluiting naar de vervolgschool.

Bij KC Talma schakelklassen is de volgende vacature beschikbaar: