Over ons

Kalisto Boeiend Basisonderwijs!

KBs Willibrordus maakt onderdeel uit van Kalisto Boeiend Basisonderwijs! Kalisto is een moderne onderwijsinstelling in de regio's Woerden en Abcoude waar 15 basisscholen en 1 school voor speciaal basisonderwijs deel van uit maken en 400 medewerkers in dienst zijn.

Kalisto wil als werkgever mensen boeien en binden in een professionele cultuur, waarin ruimte is voor persoonlijke groei en talentontwikkeling. Om de groei en talentontwikkeling mogelijk te maken, is er veel aandacht en ruimte voor scholing en professionele leergemeenschappen, gekoppeld aan persoonlijke doelen en ontwikkeling.
Kalisto kenmerkt zich verder door:
  • empowerment: verantwoordelijkheid zo laag mogelijk houden binnen de organisatie;
  • peerlearning: leren van en met elkaar - verbinding zoeken;
  • teamsynergie nastreven: vanuit de dialoog met elkaar meerwaarde behalen;
  • streven naar duurzame ontwikkeling;
  • zelfsturende teams;
  • lerende organisatie.

KBs Willibrordus 
De Willibrordusschool is gelegen in het dorp Breukelen, gemeente Stichtse Vecht. Dagelijks verwelkomen wij met het team van 30 mensen ongeveer 350 kinderen.
Vanuit onze identiteit dragen wij bij aan het ontwikkelen van het ethisch vermogen van leerlingen waarbij respect, solidariteit en gelijkwaardigheid belangrijke uitgangspunten zijn. Iedereen is welkom op onze school, ongeacht zijn of haar sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond. We zijn nieuwsgierig naar wie de ander is, staan open voor andere ideeën en gaan met elkaar in gesprek. We streven ernaar om alle leerlingen eind groep 8 de school te laten verlaten als zelfbewuste, integere jonge mensen die met vertrouwen en een open mind de toekomst tegemoet gaan. Hierbij omarmen we de uitspraak van Pippi Langkous:
‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’
Met deze gedachte in hun rugzak zijn kinderen beter in staat nieuwe uitdagingen aan te gaan, creatieve oplossingen te vinden, door te zetten en nieuwe wegen in te slaan. Vaardigheden waarvan wij geloven dat ze van wezenlijk belang zijn voor hun welbevinden nu en in de toekomst.
Vier belangrijke pijlers waar de Willibrordus in gelooft als het gaat om onderwijs dat ertoe doet en waarbij tevens de relatie is gelegd met de 21st century skills zijn:
* Eigenaarschap
* Talentontwikkeling
* Digitale geletterdheid en mediawijsheid
* Leerlijnen/Boeiend onderwijs.
Naar deze vier pijlers is door leerkrachten onderzoek gedaan in onze LeerWerkGemeenschappen (LWG’s). Door onderwijs te ontwikkelen vanuit LWG’s zijn onze leerkrachten een drijvende kracht achter onze schoolontwikkeling. Voor de manier waarop wij dit op de Willibrordus organiseren hebben wij in januari 2018 het predicaat Excellent in ontvangst mogen nemen van de Inspectie van het Onderwijs.
In de relatie met elkaar, de kinderen en ouders werken wij vanuit de volgende waarden:
* Ethisch vermogen
* Creatief denkvermogen
* Zelfsturing
* Op groei gerichte mindset
Doordat we met elkaar hebben afgestemd wat deze waarden betekenen in ons dagelijks onderwijs en hoe wij dit terug willen zien bij leerkrachten en kinderen spreken we dezelfde taal en weten we waar we de komende jaren naar toe willen werken.
Wij willen met elkaar blijven bouwen aan ons onderwijs, zodat onze kinderen zich optimaal ontwikkelen en hun plek kunnen vinden in de samenleving van de toekomst!
Bouw jij met ons mee?

Bij KBs Willibrordus is de volgende vacature beschikbaar: