Over ons

Kalisto Boeiend Basisonderwijs!

KBs Sint Bavo maakt onderdeel uit van Kalisto Boeiend Basisonderwijs! Kalisto is een moderne onderwijsinstelling in de regio's Woerden en Abcoude waar 15 basisscholen en 1 school voor speciaal basisonderwijs deel van uit maken en 400 medewerkers in dienst zijn.

Kalisto wil als werkgever mensen boeien en binden in een professionele cultuur, waarin ruimte is voor persoonlijke groei en talentontwikkeling. Om de groei en talentontwikkeling mogelijk te maken, is er veel aandacht en ruimte voor scholing en professionele leergemeenschappen, gekoppeld aan persoonlijke doelen en ontwikkeling.
Kalisto kenmerkt zich verder door:
  • empowerment: verantwoordelijkheid zo laag mogelijk houden binnen de organisatie;
  • peerlearning: leren van en met elkaar - verbinding zoeken;
  • teamsynergie nastreven: vanuit de dialoog met elkaar meerwaarde behalen;
  • streven naar duurzame ontwikkeling;
  • zelfsturende teams;
  • lerende organisatie.

St. Bavoschool
De St. Bavoschool kenmerkt zich als betrokken en ondernemend! Een school die voortdurend in beweging is en waarbij we met elkaar op zoek blijven gaan naar mogelijkheden om het onderwijs te blijven verbeteren en aan te passen aan de tijd waarin wij leven.
Wij handelen vanuit onze kernwaarden Passie – Creativiteit – Verantwoordelijkheid – Erkenning – Veiligheid – Samenwerking
Wij willen alle kinderen actief laten leren door oog te hebben voor talenten en door het eigenaarschap van kinderen te vergroten als het gaat om hun eigen leerproces.
Verantwoordelijkheid, zowel voor jezelf als voor je omgeving, is daarbij een belangrijke waarde. De kinderen leren bij ons onderzoekend, ontwerpend en coöperatief te leren. De Kanjertraining zetten wij in om de kinderen te leren op te komen voor jezelf en voor de ander.
Dit alles doen wij met als doel om kinderen op een prettige en veilige manier voor te bereiden op hun plekje in de maatschappij. Samen met ouders blijven wij graag bouwen aan onze school.
Onze 220 leerlingen zijn verdeeld over 9 groepen. Ons schoolteam, bestaand uit zo’n 20 medewerkers (leerkrachten, vakleerkracht gym, RT-er, onderwijsondersteuning, conciërge, IB, directie), werkt en leert met elkaar. We zijn bereid om kritisch naar onszelf te kijken en blijven investeren in scholing en ontwikkeling. Hierdoor bieden wij onderwijs met meerwaarde en betekenis.