Over ons

Kalisto Boeiend Basisonderwijs!

KBs de Molenwiek maakt onderdeel uit van Kalisto Boeiend Basisonderwijs! Kalisto is een moderne onderwijsinstelling in de regio's Woerden en Abcoude waar 15 basisscholen en 1 school voor speciaal basisonderwijs deel van uit maken en 400 medewerkers in dienst zijn.

Kalisto wil als werkgever mensen boeien en binden in een professionele cultuur, waarin ruimte is voor persoonlijke groei en talentontwikkeling. Om de groei en talentontwikkeling mogelijk te maken, is er veel aandacht en ruimte voor scholing en professionele leergemeenschappen, gekoppeld aan persoonlijke doelen en ontwikkeling.
Kalisto kenmerkt zich verder door:
  • empowerment: verantwoordelijkheid zo laag mogelijk houden binnen de organisatie;
  • peerlearning: leren van en met elkaar - verbinding zoeken;
  • teamsynergie nastreven: vanuit de dialoog met elkaar meerwaarde behalen;
  • streven naar duurzame ontwikkeling;
  • zelfsturende teams;
  • lerende organisatie.
 
De Molenwiek BARST van ambitie en veelzijdigheid! 
Bekwaam, Autonomie, Reflectie, Samen, Toekomstgericht. 
 
De Molenwiek is een school met ongeveer 160 leerlingen in de wijk Molenvliet-Oost in Woerden.
Met een team van 16 leerkrachten en ondersteunend personeel geven wij sinds dit schooljaar vorm aan een voor Woerden uniek concept: Onderwijs Anders!
Onderwijs Anders wil een passend onderwijsaanbod bieden voor al onze kinderen en ze voorbereiden op hun toekomst in een snel veranderende wereld.

We werken in units met basisgroepen 1-2-3, basisgroepen 4-5-6 en basisgroepen 7-8. 

Voor de vakken taal, lezen en rekenen worden in de ochtend effectieve en korte instructiemomenten gepland waarna kinderen zelfstandig en op eigen niveau gaan werken. Daarbij maken we gebruik van verschillende hoeken en een leerplein waarop kinderen naar behoefte alleen of juist samen kunnen werken.
In de middagen werken we meer thematisch met wereldoriëntatie en de creatieve vakken. 
Op de Molenwiek is het onderwijs echt in beweging. Wij bekwamen ons als team voortdurend door professionele scholing en coaching. Hou je van een flinke uitdaging, durf je gebaande paden los te laten en werk je graag intensief samen met je collega's? Dan ben je hier op je plek!