Over ons

Basisschool De Kameleon is een open katholieke school met zo'n 260 kinderen in een prachtig IKC-pand. De kinderen komen van oorsprong voornamelijk uit het eigen dorp, maar tegenwoordig ook uit de omliggende woongebieden.
De Kameleon is een basisschool met een hele fijne sfeer, met veel ouderbetrokkenheid, een geweldige OV en een kundige MR. Hier worden kinderen geholpen om het beste uit zichzelf te halen. De lestijden zijn op alle dagen gelijk: van 8.30-14.00 uur.

De school is een gemêleerde buurtschool, die zich nauw betrokken voelt bij het dorp en bij de gemeenschap. De leerlingen doen mee met allerlei sociale en maatschappelijke activiteiten, waarbij bijvoorbeeld jong en oud elkaar ontmoeten.
De Kameleon is trots dat ze zichzelf Vreedzame School mag noemen. Dit landelijke keurmerk laat zien dat de school een democratische gemeenschap is, waar iedereen respectvol met elkaar omgaat. De leerlingen zijn nauw betrokken bij alles wat er op school gebeurt. Zij hebben een stem en ontwikkelen zich tot democratische burgers die positief bijdragen aan onze maatschappij.
Rondom de school ligt een heerlijk schoolplein. Een voetbalveld, het bos en de gymzaal zijn op steenworp afstand. Hierdoor zijn er eindeloos veel mogelijkheden om te sporten en te bewegen, zonder dat er kostbare lestijd verloren gaat aan vervoer.
De Kameleon ligt op een centrale locatie. Dankzij de nieuwe fietstunnel onder het spoor kunnen ook kinderen uit omliggende wijken veilig naar school komen.

Bij KBS De Kameleon is de volgende vacature beschikbaar: