Over ons

Basisschool De Kameleon is een open katholieke school met zo'n 250 kinderen in een prachtig IKC-pand. De kinderen komen van oorsprong voornamelijk uit het eigen dorp, maar tegenwoordig ook uit de omliggende woongebieden. De Kameleon is een basisschool met een hele fijne sfeer, met veel ouderbetrokkenheid, een geweldige OV en een kundige MR. Hier worden kinderen geholpen om het beste uit zichzelf te halen. De lestijden zijn op alle dagen gelijk: van 8.30-14.00 uur.

Identiteit
De Kameleon is een katholieke school. De school staat open voor alle kinderen, ongeacht hun geloof, maatschappelijke achtergrond, cultuur of welk sociaal onderscheidend criterium dan ook. Onze aandacht voor waarden en normen, het vreedzaam naast elkaar leven, proberen we concreet te maken in het dagelijkse schoolleven. De vieringen en rituelen worden in ere gehouden als herkenbare uitingen van onze identiteit.  

Visie op Burgerschap
"Op de Kameleon werken kinderen, ouders en leerkrachten samen aan de vorming van
toekomstbestendige wereldburgers. Onze visie is gebaseerd op samen leren, spelen en ontwikkelen. We stimuleren persoonsvorming, ontdekken de democratische rechtsstaat en de wereld om ons heen. Zo bevorderen wij gezamenlijk kennis en vaardigheden op het gebied van actief wereldburgerschap. Ons doel is het vormen van kritisch denkende en zelfstandige leerlingen die vol vertrouwen bijdragen aan onze maatschappij."

Burgerschap bij de Kameleon o.a. tot uiting door:

* Onze Katholieke Identiteit
* Onze wekelijkse levensbeschouwelijke lessen 
* Onze methodiek voor SEL / Actief Burgerschap De Vreedzame School
* Onze methode voor begrijpend lezen Atlantis
* Onze methode voor Wereldoriëntatie Naut Meander Brandaan
* Onze Kwaliteitskring Mens & Maatschappij
* Onze cultuurcoördinator
* Onze samenwerking met Sportief Zeist, Kunst Lokaal, Kunstenhuis Idea
* Onze actieve rol als spil in de maatschappij
* Onze leerlingenraad

Bij KBS De Kameleon zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: