Over ons

Kalisto Boeiend Basisonderwijs!

KBs De Howiblo maakt onderdeel uit van Kalisto Boeiend Basisonderwijs! Kalisto is een moderne onderwijsinstelling in de regio's Woerden en Abcoude waar 15 basisscholen en 1 school voor speciaal basisonderwijs deel van uit maken en 400 medewerkers in dienst zijn.

Kalisto wil als werkgever mensen boeien en binden in een professionele cultuur, waarin ruimte is voor persoonlijke groei en talentontwikkeling. Om de groei en talentontwikkeling mogelijk te maken, is er veel aandacht en ruimte voor scholing en professionele leergemeenschappen, gekoppeld aan persoonlijke doelen en ontwikkeling.
Kalisto kenmerkt zich verder door:
  • empowerment: verantwoordelijkheid zo laag mogelijk houden binnen de organisatie;
  • peerlearning: leren van en met elkaar - verbinding zoeken;
  • teamsynergie nastreven: vanuit de dialoog met elkaar meerwaarde behalen;
  • streven naar duurzame ontwikkeling;
  • zelfsturende teams;
  • lerende organisatie.
De Howiblo
Staat in Montfoort en is makkelijk te bereiken ook met het Openbaar Vervoer.
Is een katholieke basisschool, gehuisvest in een scholencomplex, waarin ook het Openbaar Onderwijs en Protestant Christelijk onderwijs gehuisvest zijn.
Op dit moment zijn er 279 leerlingen in de school, verdeeld over 11 groepen.
Het team bestaat uit 23 personen, een enthousiast team met een meerscholen directeur, locatiedirecteur, twee Interne Begeleiders, een administratieve ondersteuner en een conciërge.

Onze missie
Het team van de Howiblo heeft als doel dat we zorgen voor een optimale groei en ontwikkeling van onze leerlingen, waarbij aandacht is voor jezelf kunnen zijn en talentontwikkeling. Belangrijke waarden daarbij zijn: · Respect voor onszelf, elkaar en de omgeving; · Hoge mate van vertrouwen in elkaar; · We houden van een open en heldere communicatie met elkaar, ouders en leerlingen; · We werken samen; · We zijn geïnspireerd, enthousiast en gepassioneerd.
We zijn een school met een leerstofjaarklassensysteem. Maar kijken ook naar andere groeperingsvormen. Op dit moment is er een combinatiegroep 7/8 en wordt er een begin gemaakt met klassen doorbrekend werken.
Onze school staat voor: Begeleid zelfstandig werken met een weektaak De Kanjertraining Creatieve ateliers voor alle groepen en groepsdoorbrekend Deelname aan het GGD – preventieproject Lentekriebels De Sportsterren speelplein – methode En last but not least: een educatief en creatief Kunst- en cultuur programma met Het Kunst Kabinet

Er is op school voldoende ruimte om je te blijven ontwikkelen. Kalisto geeft je kansen, maar je kunt ook zelf als eigenaar van je persoonlijke groei keuzes maken.
Er zijn op dit moment 5 leerwerkgroepen, waarin leerkrachten op basis van affiniteit aan het werk zijn: Rekenen en wiskunde, Begrijpend lezen, Taal en Spelling, Innovatie ICT en Technisch lezen

Bij KBs De Howiblo is de volgende vacature beschikbaar: