Over ons

Kalisto Boeiend Basisonderwijs!

KBs de Heeswijk maakt onderdeel uit van Kalisto Boeiend Basisonderwijs! Kalisto is een moderne onderwijsinstelling in de regio's Woerden en Abcoude waar 15 basisscholen en 1 school voor speciaal basisonderwijs deel van uit maken en 400 medewerkers in dienst zijn.

Kalisto wil als werkgever mensen boeien en binden in een professionele cultuur, waarin ruimte is voor persoonlijke groei en talentontwikkeling. Om de groei en talentontwikkeling mogelijk te maken, is er veel aandacht en ruimte voor scholing en professionele leergemeenschappen, gekoppeld aan persoonlijke doelen en ontwikkeling.
Kalisto kenmerkt zich verder door:
  • empowerment: verantwoordelijkheid zo laag mogelijk houden binnen de organisatie;
  • peerlearning: leren van en met elkaar - verbinding zoeken;
  • teamsynergie nastreven: vanuit de dialoog met elkaar meerwaarde behalen;
  • streven naar duurzame ontwikkeling;
  • zelfsturende teams;
  • lerende organisatie.

De Heeswijk
De Heeswijk is een katholieke basisschool, met 9 groepen en ruim 200 leerlingen. Wij zijn een wijkschool, maar er komen ook kinderen uit de binnenstad van Montfoort en uit het landelijk gebied. Een leuke, gemengde schoolbevolking dus. We zijn geen grote school en dat heeft als voordeel dat kinderen, leerkrachten en ouders elkaar kennen.
Wij hebben een enthousiast team dat volop in beweging is. Samen leren en werken staat bij ons centraal. Dit geldt voor de leerlingen èn het team. Wij werken vanuit KNAP, het gedachtegoed van Meervoudige Intelligentie. O.a. door de inzet van coöperatieve werkvormen wordt tegemoet gekomen aan de verschillende leerbehoeftes van de kinderen. Daarnaast voeren we in de komende jaren de methodiek van 4 X Wijzer in voor de zaakvakken/wereldoriëntatie.

Bij KBs De Heeswijk is de volgende vacature beschikbaar: