Over ons

Hoe ziet onze organisatie eruit? 
 
Stichting Kalisto Boeiend Basisonderwijs bestaat uit 16 basisscholen, waarvan één voor speciaal basisonderwijs. Deze scholen in de gemeenten Montfoort, Woerden, Stichtse Vecht en De Ronde Venen staan open voor iedereen die onze katholiek/oecumenisch achtergrond respecteert.
Onze waarden zien we als leidraad voor al onze activiteiten en zijn het uitgangspunt van ons handelen:
  • Ontwikkeling van het kind centraal
  • Verantwoordelijkheid
  • Creativiteit
  • Autonomie
  • Kwaliteit
  • Samen
 De basis van ons onderwijs wordt gevormd door actief leren, het ontwikkelen van talenten, het nemen van verantwoordelijkheid (eigenaarschap) en het betekenisvol willen zijn voor de omgeving. Onze scholen geven zelf invulling aan het onderwijsaanbod, waardoor al onze scholen een eigenheid hebben. Dat zorgt ervoor dat zij goed kunnen inspelen op de behoeftes en wensen van alle leerlingen.
Onze maatschappelijke betrokkenheid is van grote invloed op het bieden van goed, eigentijds en boeiend onderwijs. Daarom werken wij actief samen met gemeentelijke dienstverlening en jeugdzorg, organisaties op het gebied van buitenschoolse opvang, sociaal cultureel werk en jeugdgezondheidszorg, sportverenigingen en diverse parochies. 
Kalisto en onze scholen intensiveren ook samenwerking met bedrijfsleven en hoger onderwijs. Ons onderwijs sluit daarom nog beter aan bij de praktijk. 
 
“Ons onderwijskundig leiderschap zorgt voor het beste onderwijs met maximale resultaten voor iedere leerling”

Ons beleid wordt ontwikkeld door de vakspecialisten van het bestuursbureau in samenwerking met de clusterdirecteuren. Wij betrekken daarbij zoveel mogelijk de feedback van onze schooldirecteuren, leerkrachten, leerlingen en ouders.
 
“Passie voor leren, daar gaan we voor!”
 
 De ruim 375 medewerkers ervaren dat Kalisto als werkgever hen boeit en bindt. Er is sprake van een professionele cultuur, ruime mogelijkheden voor groei en ontwikkeling, ruimte voor eigen inbreng en tijd voor plezier.
Lees meer over de stichting, de organisatiestructuur en het beleid op onze website:
www.kalisto-basisonderwijs.nl
 
En kijk hier alvast wie je collega’s zijn.

Bij Kalisto Boeiend Basisonderwijs! is de volgende vacature beschikbaar: