Over ons

De Joannes XXIII is een basisschool in de wijk Overvecht in Utrecht. De school is gesitueerd  in een prachtig nieuw schoolgebouw met een uitdagend schoolplein.  Op de Joannes zitten zo'n 216 kinderen die les krijgen van ongeveer 22 enthousiaste (parttime) leerkrachten. Wij besteden grote aandacht aan de brede ontwikkeling van de kinderen en hebben daarbij hoge verwachtingen van de kinderen.
Zo geven iedere week ervaren muziekdocenten in het kader van de MuziekRoute muziekles aan de kinderen van onze school, waarbij de kinderen van groep 5 zelfs les krijgen in, naar keuze, cello, viool, trompet, gitaar of slaginstrumenten. Op de donderdag en vrijdag krijgen de kinderen bewegingsonderwijs van de vakleerkracht.
Wij hebben een continurooster. Om 08.10 uur komen de kinderen binnen en gaan om 14.30 uur weer naar huis. Op woensdag gaan zij om 12.00 uur naar huis en zijn 's middags vrij. De kinderen krijgen les in een prachtig gebouw met een eigen grote gymzaal!
Dit is echt een school waar je graag wilt werken! 

De Joannes XXIII is een van de drie scholen die vallen onder een kleine stichting: de SOZKO. Wij zorgen goed voor het personeel. Iedere werknemer ontvangt een laptop en krijgt veel tijd voor lesboorbereiding en verwerking. Kijk ook eens op onze website: www.joan23.nl !

De school werkt samen met de 11 andere basisscholen in Overvecht. Samen vormen zij de Brede School Overvecht. Belangrijke pijlers binnen de Brede School Overvecht zijn:
  • Talentontwikkeling
  • Vreedzame Wijk
  • MuziekRoute.

Voor meer informatie over wat er in de school allemaal gebeurt, kan je kijken op onze website: http://www.joan23.nl