Over ons

Jeugdformaat biedt specialistische jeugd- en opvoedhulp in de regio Haaglanden. Bijna 900 gepassioneerde professionals werken samen aan de ondersteuning van 7.000 kinderen, jongeren en hun ouders die er op eigen kracht even niet uitkomen. Ons doel: toekomstkansen voor kinderen, jongeren en hun gezin vergroten.
 
Werken bij Jeugdformaat
De wereld waarin wij leven wordt steeds complexer. De maatschappij vraagt veel van kinderen en jongeren. Het verwachtingspatroon wordt steeds hoger en de druk op kinderen en jongeren neemt toe. Gelukkig kan een groot deel van die kinderen en jongeren hier goed mee omgaan. Er is echter altijd een groep die het op eigen kracht niet redt. Soms komt dat door hun achtergrond, cultuur, gedrag, opvoeding en/of thuissituatie.

Wat die achtergrond ook is, wij vinden dat iedereen het recht heeft op een (veilige) toekomst waarin zij hun talenten maximaal kunnen ontplooien.

Voor elk kind of jongere zoeken we een oplossing die past bij zijn of haar specifieke hulpvraag. Dit doen we bij het gezin thuis, op school, in het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) of op een van onze eigen locaties. Wij gaan uit van de eigen kracht van het kind en het gezin en maken gebruik van het persoonlijke netwerk van het kind, de jongeren en/of het gezin.

Medewerkers van Jeugdformaat zijn zichtbaar, bereikbaar en beschikbaar. Onze medewerkers zijn zelfstandig en kunnen competentie- en  oplossingsgericht werken. Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen resultaten, maar ziet ook de meerwaarde van een goede samenwerking in het team en neemt hierin actief deel. Samenwerking en binding in het belang van de jongere is voor jou vanzelfsprekend.