Over ons

Het Jan van Brabant College Molenstraat is van oudsher een school met een open karakter en een fijne omgeving om in te leren. Begrip, respect en waardering voor elkaar vinden wij belangrijk. Een school is in de eerste plaats een plek om te leren. Leren staat dan ook centraal in meerdere opzichten: leren in de les én leren van en met elkaar. 

Time to be you!
Time to be you, dat is de slogan van het Jan van Brabant College. En dat is niet zo maar uit de lucht gegrepen. Het staat voor dat waar wij in geloven. Op onze school geven we ruimte, ondersteuning en uitdaging om jezelf nog beter te leren kennen. Te ontdekken waar je interesses liggen en wat je mogelijkheden zijn, om te leren hoe je staat tegenover anderen en hoe je denkt over maatschappelijke thema’s. Wij accepteren elkaar om wie we zijn. Hierdoor is sfeer op onze scholen prettig en open, en is er ruimte voor ieders eigenheid. Vrijheid, tolerantie en gelijkwaardigheid zijn voor ons belangrijke waarden.

Tweetalig onderwijs
Het Jan van Brabant College Molenstraat verzorgt kwalitatief hoogstaand, uitdagend, ontdekkend, onderzoekend en ondernemend voortgezet onderwijs in Helmond en de Brainportregio. Dit is de missie van onze school. Wij zijn de enige tweetalige school van Helmond en één van de ruim 25 scholen in Nederland die tweetalig onderwijs op alle niveaus aanbiedt.