Over ons

ISK Het Gooi in Laren verzorgt voor de hele regio Gooi en Vechtstreek het onderwijs aan nieuwkomers in Nederland. In een veilige leeromgeving bereiden leerlingen van 12 tot 17 jaar zich voor op een reguliere opleiding binnen het Nederlandse onderwijs.
 
Onderwijs op ISK Het Gooi is buitengewoon dynamisch. Onze leerlingen komen uit alle windstreken. Iedere leerling komt binnen met een ander onderwijsniveau en levensverhaal. Zelfs het aantal leerlingen varieert gedurende het schooljaar.
 
Flexibiliteit is dan ook het kenmerk van alles wat wij doen. Iedere leerling volgt een eigen programma dat door docenten op maat wordt samengesteld. De doelen zijn steeds hetzelfde: zo taalvaardig worden dat je met succes een vervolgopleiding kunt volgen, je weg leren vinden in de Nederlandse cultuur en samenleving en binnen twee jaar doorstromen naar een opleiding die bij je past.
 
ISK Het Gooi maakt deel uit van de Gooise Scholen Federatie. Deze scholengroep hecht veel waarde aan professionele ontwikkeling. Er is bijvoorbeeld een eigen GSF Academie en een tweejaarlijkse onderwijsconferentie. Alle GSF-scholen zijn gecertificeerd als opleidingsschool.