Over ons

 De Inspecteur Boelensschool is een school voor voortgezet onderwijs op Schiermonnikoog. Met 29 leerlingen is het de kleinste school voor VO in Nederland. Het team van de Inspecteur Boelensschool streeft naar kwalitatief goed en zo lang mogelijk thuisnabij onderwijs in een veilige, inspirerende omgeving. De leerlingen worden zorgvuldig begeleid om later optimaal te kunnen functioneren in de maatschappij. De school kent een heterogene onderbouw tot en met de derde klas met leerlingen op niveau vmbo bb/kb/tl en havo/vwo. De leerlingen van het vmbo doen in de vierde klas examen terwijl leerlingen die op het niveau van havo/vwo onderwijs volgen na het derde studiejaar naar een school aan de wal doorstromen.
 
Vanaf 1 januari 2012 vormen het Dockinga College, de Inspecteur Boelensschool van Schiermonnikoog en PRO Dokkum, praktijkschool te Dokkum, tezamen de zgn. Personele Unie. Er is sprake van drie (financieel) zelfstandige scholen vallend onder één dagelijks bestuur.
Vanaf 1 januari 2012 worden alle drie scholen ondersteund door het zgn. Bestuursbureau. In dit Bestuursbureau zijn de drie stafdiensten, de dienst Administratie, de dienst Onderhoud, Huisvesting en Beheer, en de dienst Personeel en Organisatie, ondergebracht.
Vanaf 1 augustus 2021 is de Inpsecteur Boelensschool een nevenvestiging van het Dockinga College.
 
De Inspecteur Boelensschool is een samenwerkingsschool. Onze school gaat uit van verschillen tussen mensen en doet daar iets mee. Door samen met de leerlingen die verschillen aan de orde te stellen. Daardoor krijgen zij de kans zich een mening te vormen over opvattingen en gewoonten van anderen. Over medeleerlingen met een andere achtergrond dan zijzelf en over leerlingen met andere talenten dan zijzelf. Ons onderwijs is te kenmerken als ontmoetingsonderwijs: kinderen leren er met, van en over elkaar. Met respect voor de ander.

De leerlingen op onze school krijgen zodanig onderwijs dat zij kunnen omgaan met vrijheid en verantwoordelijkheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en samenwerking, om later volwaardig te participeren in een democratische samenleving. De school richt het onderwijs zo in dat de leerlingen optimale kansen krijgen om hun schoolloopbaan in de eerste fase met succes te voltooien.