Over ons

Het Ilex College biedt onderwijs aan ongeveer 100 leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar op niveau AGL-BB-KB-TL. De leerlingen ondervinden onderwijsbelemmeringen ten gevolge van psychiatrische stoornissen, gedragsproblematiek of een combinatie van beide. Veel van onze leerlingen hebben problemen met het herkennen en benoemen van hun gevoelens. Omdat wij het belangrijk vinden dat de leerlingen op een goede manier met elkaar en met andere mensen omgaan, besteden we hier veel aandacht aan. Alle medewerkers helpen de leerlingen bij het herkennen en benoemen van gevoelens, het oplossen van problemen en het beheersen van impulsief gedrag. 

Bij de groepskeuze van de leerling houden we rekening met leeftijd, niveau, sociaal-emotionele ontwikkeling en de aard van de stoornis. Hierdoor zijn de klassen anders samengesteld dan op scholen voor regulier onderwijs. Wij streven naar een uitstroom van leerlingen naar regulier voortgezet onderwijs, het MBO of een goede plek op de arbeidsmarkt.

Wij proberen elke dag met elkaar te werken aan verbetering van ons handelen. Via de invoering van het Positive Behavior Support (PBS) werken we aan het ontwikkelen van een gezamenlijke houding in de aanpak van het pareren van gedrag wat de leerontwikkeling van onze leerlingen belemmert. Onze locatie kernwaarden zijn, verantwoordelijkheid, veiligheid en plezier.