Over ons

De Horeca Vakschool Rotterdam is een unieke vakschool op het niveau vmbo-basis/kader/tl* voor de vakopleidingen tot kok, gastheer/-vrouw en bakker. Direct in het eerste leerjaar van het vmbo gaan de leerlingen met de handen aan de pannen en in het deeg. Voor 50% bestaat de lessentabel in de leerjaren 1 en 2 uit de wettelijk verplichte vakken zoals Nederlands, Engels, economie, science, wiskunde, rekenen etc. De overige 50% van de lessentabel is ambacht gericht. Denk hierbij aan praktijk koken, praktijk bakken, theorie koken, theorie bakken, ambacht techniek kbs (koken/bakken/serveren), thema's op het gebied van koken en bakken. Binnen de vakken als kunst&cultuur, talen en biologie is de insteek die van het ambacht koken en/of bakken.
In het 3e leerjaar wordt definitief voor de vakrichting Horeca (kok/gastheer-gastvrouw) of Bakken (brood- en banketbakker) gekozen. In samenwerking met Zadkine kunnen leerlingen van (uitsluitend) de Horeca Vakschool Rotterdam in één jaar hun mbo-2 vakdiploma behalen.


De Horeca Vakschool Rotterdam is onderdeel van LMC Voortgezet Onderwijs Rotterdam. Hieronder vallen 23 scholen die bijna allemaal een bijzonder profiel hebben. Kleinschalig, persoonlijk en veelzijdig: dat maakt de LMC-scholen uniek. LMC-VO stimuleert de scholen constant te innoveren en heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden. Kijk op https://www.lmc-vo.nl/personeel/werken-bij-lmc-voortgezet-onderwijs voor meer informatie.

Bij Horeca Vakschool Rotterdam is de volgende vacature beschikbaar: